onsdag

Karamellsaus/toffieesaus

 Tykk og klissete karamellsaus smaker,
 deilig til mange desserter.
Karamellsaus:
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
50 g + 50 g smør
 Ha fløte, sukker sirup og 50 g smør i en kasserolle.
Sett det til koking i ca 15 min middels varme.
Rør litt under kokingen.
 Etter ca 15 min er blandingen blitt gylden og tykkere,
ta den av plata og rør inn de siste 50 g smør.
 Server sausen lun over
 frukt..
 karamellpudding
 eller is.
 Du kan oppbevare sausen
 i en tildekket mugge i kjøleskapet,
og varme den opp når du skal bruke den.

6 kommentarer:

  1. Å, takk!
    Sånn saus har jeg lett etter.
    :)

    SvarSlett
  2. Dette var spennende, vi må nokk prøve denne sausen!

    SvarSlett
  3. Denne så god ut!! Godt nyttår!! AnneK:-)

    SvarSlett
  4. Dette er den beste jeg har smakt:) Har to spm:
    - Kan jeg bruke denne oppskriften til å lage karameller? Koke lengre?
    - er det mulig å fryse karamellsaus?
    God påske:)

    SvarSlett