tirsdag

Min gratinerte hummer - Lobster Thermidor

 Noe av det beste min mann vet er gratinert hummer.

Han er sjømann, og har spist Lobster Thermidor i mange land.
Her er min oppskrift, som han forøvrig liker godt. : )
 Gratinert hummer:
(forrett/kosemat til to)
1 hummer (ca 500g brutto)
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
1+1 dl raspet ost gjerne Norvegia
1 ss Crème fraiche (kan utelates)
salt/pepper/
1 ts sennep
1/2 lime eller sitron
 Varm opp fløte og smør.
Når det nesten koker røres eggeplommene i,
det må ikke koke.
 Ta gryta av varmen, og rør inn
1 dl av den raspede osten.
Smak til med salt, pepper,
sennep og litt Crème fraiche.
 Del hummeren i to,
 fjern og kast magesekk og det som er i hodet.
Ta ut hummerkjøttet og del det i biter.
 Legg hummerskallene i ei ildfast form.
Fyll i hummerkjøttet og fordel sausen over.
Strø så den siste osten over.
Stekes i 200 g forvarmet ovn,
til osten er gylden.
Serveres med en båt lime eller sitron.
Mmmm!!