mandag

Mojosaus

Jeg fikk et spørsmål på mailen om jeg hadde oppskrift på
Mojosaus... det hadde jeg ikke, så det måtte jeg gjøre noe med.
Sausen var lett og lage, og ble kjempegod.
Siden den serveres kald, kan det jo lages godt i forveien.


 Mojosaus:
6 porsjoner)
2 røde paprika
1 rød chilli
1/2 hvitløk(kinesisk) eller 3 fedd
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts salt
1/4 ts pepper
2 ss med soltørkede tomater(mine lå i olje)
1,5 dl olivenolje
1/2 sitron (saften )
 Ta ut frøene fra chillien og papriken.
Del de i biter og ha de  en blender.
Rens og del opp hvitløk,
ha den, salt, pepper og paprikapulver i.
 Ta soltørkee tomater, kuste spisskummenfrø,
olje og sitron i blenderen.
 Kjør til det er blitt en kremete konsistens.
Ønskes tynnere saus, kan den tynnes ut med litt vann.
 Hell gjerne opp sausen i porsjonsskåler.
Sausen smaker godt til svinekjøtt og tapas.