torsdag

Ovnsbakt svinefilet med bacon, saltbakte poteter og Mojosaus

Ovnsbakt svinefilet surret med bacon
servert med saltbakte poteter og Mojosaus.
Mojosausen lager du på forhånd se her.
 Ovnsbakt svinefilet med bacon, saltbakte poteter:
2-3 porsjoner
1 svinefile ca 500-700 g
8 skiver tynnskjæret bacon
1 kvits fersk rosmarin eller 1 ts tørket
500 g små nypoteter
pepper
hyssing
Forvarm ovnen til 200 g.
 Legg utover baconet tett,
dryss på rosmarin.
Skjær bort sener fra fileen.
Legg fileten på baconet,
ha på grovmalt pepper.
(Salt trenges ikke da baconet er salt.)
 Rull baconet rundt fileten,
lag ei løkke av hyssingen og tre den rundt.
forsett å lag løkker, og tre over til alt er surret.
 Stek fileten lett i ei varm panne,
snu ofte til baconet er lett gyldent.
 Vask de små nypotetene,
ikke tørk de med strø godt med fingersalt over,
når de er våte fester saltet seg til skallet.
 Sett et steketermometer i fileten
 og sett den og potetene i forvarmet ovn 200 grader.
Stek kjøttet til temperaturen viser ca 65 g.
Ta den ut og hvil den i ca 10 min.
Kjenn med en gaffel om desmå nypotetene ferdige,
 når de er det tas de ut..
 Skjær opp kjøttet,
og server det sammen med de små saltbakte nypotetene
 og den gode Mojosausen.