lørdag

Vintermuffins med kokos

Til ære for Saltenposten,
 som var på besøk hos meg i dag,
 har jeg laget
Vintermuffins med liksomsnø på toppen.
Pyntet med selvlaget sukkerpynt .

Kakepynt av ferdig Icing.

 Søt sukkerpynt lager du lett selv.

mandag

Hjertebrød med gresskarfrø og valnøtter.


Hva smaker vel bedre enn ferskt hjemmelaget brød?
Dette trenger du ikke en gang å kna med hendene,
bare hell deigen rett i forma.

torsdag

Dumlemuffins

Er du glad i karamellsmak?
Da kan du bake disse deilig muffinsene til helgen.

tirsdag

Terte med Chevre.

Terte med Chevre, her servert som forrett. 
Chevre er en geiteost som finnes både som ferskost, og som lagret.
Den jeg har brukt her er lagret, og litt skarp i smaken.

lørdag

Risotto med sopp

 Risotto kan varierers på mange måter.
Her er en variant  laget med sopp.

onsdag

Enkel lun fruktkompott

 Har du lyst på dessert i en fart,
er dette lett.

mandag

Sitronsaft

 Når man lager Limoncello bruker man bare sitronskallet.
Hva kan vi da lage av sitronsaften?

søndag

Limoncello del 1

 Jeg vil lage Limoncello til Påske.
Limoncello er en Italiensk sitronlikør.
Den skal stå i 40-60 dager og trekke ut sitronsmak,
så da må jeg begynne nå.

lørdag

Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus tror vi jo at alle kan lage.
Min indiske vennine Viji ringte
og spurte meg:
 hvordan lager man norske kjøttkaker?

onsdag

Bløt kake med krem og aprikos

 Denne kaken er enkel å lage.
Bytter du ut de  ferske aprikosene med
hermetiske fra boks, er det ennå enklere.

mandag

Kalkun med stuffing

 
Kalkun er fin festmat, her servert med
 stuffing, waldorfsalat, mandelpotet, tyrrebær og saus.

søndag

Knekkebrød fra Regal

 Hva passer vel bedre enn å begynne
det nye året med grove knekkebrød?

lørdag

Min Waldorfsalat

 Waldorfsalat  er godt som tilbehør til kalkun og kylling