mandag

Mørbrand av rein

 Reinmørbrand med einebær, råstekte poteter, 
sprøstekt kantareller og bacon toppet med epletyttebærrømme.
Bedre kan det nesten ikke bli....! :)


 Mørbrand av rein med tilbehør:
til 2 personer
400 g mørbrand av rein
18 einebær
10 sorte pepperkorn
1,5 ts salt
1 ss smør + 1 ss olje
*
2 store poteter
salt, pepper, smør
*
50 gram bacon
50 gram kantareller
smør, salt, pepper
*
1 rødt eple
2 ss tyttebær
1/2 ts  eienebærktydder
150 g rømme
 Er mørbranden frossen, må den tines sakte i kjøleskapet.
Knus pepper, eienbær og salt i en mørtel.
Spar ca 1 ts av blandingen, 
strø resten av krydderet på mørbrandene.
Gni det godt inn på begge sidene,
 og la kjøttet hvile på benken i minst 30 minutter.
Del opp eplet i biter.
Bland eple, tyttebær,
1 ts av eienebærkrydderet og rømmen.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del opp potetene i båter,
stek de gyldne i smør i stekepanna.
Ha de i ei ildfast form, strø på salt og pepper ,
og sett de i stekeovnen.
(Når kjøttet er ferdig er potetene stekt.)
Sett stekeovnen på 200 grader.
 Varm ei stekepanne og ha i 1 ss smør og 1 ss olje.
Stek kjøttet i ca 1 min på hver side.
Legg kjøttet i ei ildfast form og la det hvile i 3-4 minutter.
Stek det så i stekeoven i 3 minuter,
ta det ut og la det hvile i 5 minutter.
Stek det i 4 minutter.
Ta ut kjøttet.
Mens kjøttet hviler 
 Stekes sopp og bacon gyldent i litt smør.
 Del kjøttet i skiver, det skal være rosa.
Legg pent opp og server.

2 kommentarer:

  1. mmm så kjempegodt ut! Har akkurat fått reinkjøtt direkte fra reineieren vi kjenner, så snart blir det noe godt av rein her oppe også :)

    Ha en fin tirsdag :) Klem!

    SvarSlett