onsdag

Lammebog på søte røtter

  Lammebog på en seng av poteter, søtpotet, sellerirot og persillerot,
kryddret med rosmarin, hvitløk og honning... Himmelsk godt! :)


 Lammebog på søte røtter:
4 porsjoner

1 lammebog ca 1,2 kg
6 poteter
2 søtpoteter
1 sellerirot (1/2 vist den er stor)
2 persillerøtter
1 hel hvitløk
4 kvister med fersk rosmarin
0,5 dl flytende honning
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
Skrell potet, løk og røtter.
Del de opp i avlange båter.
Ha alt i langpanna eller ei stor ildfast form.
Bland olje og honning.
Hakk opp 2 hvitløkbåter og 1 kvist med rosmarin.
Bland alt pluss 1 ts salt og 1/2 ts grovmalt pepper.
 Hell over og bland. 
Bruk hendene å gin røtter og poteter godt inn.
Gni inn lammebogen med salt og pepper.
Lag små lommer/hull med den spiss kniv,
 og dytt inn biter av hvitløk og rosmarinblader.
Legg bogen oppå 
og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Stekes i forrvarmet ovn på 175 grader, i ca.  50 minutter.
Eller til termometeret viser 70 grader. Pass på!
Kjenn etter om grønsak/potetene er møre.
Ta ut bogen og la den hvile i minst fem minutter før den skjæres i.
Del bogen opp i skiver/biter 
og server de honningsteket potetene og røttene til.
*
Tips: Se denne nyttige linken om tilberedning av lammekjøtt her