onsdag

Rødkål

 Rødkål må vi bare ha til ribba, og den lager vi let selv!


 Rødkål:
4-5 porsjoner
1 rødkål ca 800 gram
2 epler
2 dl vann eller kraft
2 ss godt smør
1 ts salt
1 ts honning
1 ss karve
2 ts eddik 7% eller 1/2 ts 35% eddik
+ en hemmelig ingrediens...(se lengre ned)
 Del opp kål og epler.
Ha det i en kasserolle, sammen med salt, smør og karve.
 Ha i honning,eddik og vann.
 La det småkoke under lokk til kålen er mør.
Det tar ca 45 minutter.
 Så min hemmelige ingrediens......
 Hell i et eggeglass med solbærsirup.
Kok opp  og rødkålen er klar til servering.
Rødkål serveres som tilbehør til ribbe og julepølse.

1 kommentar:

  1. Your style is very unique in comparison to other folks I've read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.
    Also see my webpage :: custom wine labels

    SvarSlett