søndag

Safranboller i form

 Superluftige supergode safranboller!
Bak opp og frys, så har du godt brød til jul.


 Safranboller:
32 stk
5 dl helmelk
150 g smeltet smør
1 egg
1 dl sukker
15 dl hvetemel + litt til utbaking
50 g gjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 ts safran  + 1 ss kokende vann
 Ha safranen i et eggeglass, hell over i ts kokende vann.
 Ha gjær 2 ts av sukkeret og 1 dl av melken fingervarn i en kopp,
rør om å la gjæren boble opp til dobbel størrelse.
Ha egg, safran,salt og sukker i bakebollen.
 Smelt smøret og hell det i melken.
Varm opp til det er fingervarmt.
 Bland bakepulveret i mele.
Ha smørmelken, gjær og melet i bollen.
Kna deigen i kjøkkenmaskinen eller for hånd i minst 5 minutter.
Legg plast og så en kjøkkenhånduk over bollen og sett den lunt.
La den heve i ca 45 min eller til dobbel størrelse.
 Ha mel på deigen og hell den på kjøkkenbenken.
Del opp i 32 deler eller 16 små og 8 store...
Smør to ildfaste former godt med smør.
 Rull ut boller og sett de i formene.
strø på mel og sett de til heving under plast.
 Hev de til de er blitt dobbelt så store, gjerne en time.
 Stekes i forrvarmet ovn 200 grader i ca 20 minutter.
 ****
 La bollene avkjøles litt før de tas ut av formen.
Pynt gjerne med rød sløyfe og edelgran, vist de skal serveres på julebordet.


2 kommentarer:

  1. åh va gott de ser ut,underbara bilder.

    SvarSlett
  2. Great weblog right here! Also your site so much up fast!

    What web host are you the use of? Can I am getting your affiliate link on your host?
    I want my website loaded up as fast as yours lol
    Here is my web-site : wine labels

    SvarSlett