mandag

Glutenfrie pepperkaker med glasur og pynt

 Ferdigpyntede pepperkaker! :)


 Glutenfrie pepperkaker:
100 g smør
2 dl sukker
4 ss sirup
1 ts nellik
1 ts ingerfær
2 ts kanel
1 pose glutenfri melblanding (Toro-374 gam) 
+ mer glutenfritt mel til utbaking
2 ts hjortetakksalt
 Bland sukker, smør, sirup og krydder i en kasserolle.
Smelt det over svak varme.
Avkjøl massen til den er fingervarm.
Rør inn eggene.
Bland inn hjortetakksaltet i det glutenfrie melet.
Rør det inn, så det blir en glatt deig.
 Legg deigen i plastfolie,
 og legg den kaldt til neste dag.
 Ta ut halve deigen av gangen.
 Kjevel den ut med glutenfritt mel.
Stikk ut kaker.
 Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett.
Stek de i forrvarmet ovn 180 grader til de er lys brune.
5-7 minutter, pass på!
Avkjøl kakene litt før de tas av stekebrettet.
PYNTING:
***************

Glasur
Sprøyteposer
sukkerpynt
fondant
**
 Glasur:
1 eggehvite
300-400 g melis
1 ts sitronsaft
matfarge
*
Pisk glasuren i kjøkkenmaskinen i minst 5 minutter,
til den blir blank og tykk.
Bland farge i noe av glasuren og ha den i sprøyteposer.
 Skal kaken dekkes med fondat ,
stikkes den ut med samme forma som du stakk ut kaka med.
Lim den fst med litt glasur og pynt med sukkerperler
 og glasur.
 Her er litt forslag til pynting.
 ***
 ***
Legg kakene i tett boks.