lørdag

Makroner i 4 forskjellige farger

 Makroner kan man bake en stor porsjon av nå, 
og vente til like før jul før de fylles.


Makroner:
 ca 24 (altså 48 halve)
60 g eggehvite (ca 2 egg)
+ 60 g eggehvite(ca 2 egg)
150 g fin malte mandler (eller ferdigkjøpt mandelmel)
150 g melis
150 g sukker
50 g vann
35 g sukker
litt matfarge og kakao
Jeg delte makron deigen i to og farget den ene med
blå matfarge (bare litt) og den andre delen med 1 ts kakao.
Så laget jeg samme deigen en gang til delte den i to,
og farget en med litt gul matfarge og den andre med rosa matfarge.
*
Denne gangen kjøpte jeg ferdig mandelmel og brukte det. 
 Sprøyt makronmassen på bakepapir eller som her på
en makronmatte. 
 Denne gangen ventet jeg i to timer før jeg stekte makronene.
Det er viktig at de får en hinne før de stekes.
Makronmatten krever litt lengre tid  i ovnen.
Jeg stekte makronene i 160 grader, i 20 minutter.
 24 gule + 24 rosa
 + 24 lys brune + 24 blå halve makroner.
 Makronfyll:
400 g mykt smør (la det stå på benken i to timer)
400 g melis
rosa, gul, blå matfarge
1 ss kakao
bringebæressens, sitrondråper, bubbelgumsmak
*
Pisk smør og melis til en myk hvit krem (5 min) 
  Fordel fyllet i 4 boller.
  Sikt 1 ss kakao i den ene, og bland godt.
 Tilsett blå farge og bubbelgumsmak i en,
  rosa og bringebær i en,
og gul og sitron i den siste.
  Bland godt.
 Smør gul krem på de gule makronene,og sett de sammen.
Gjør det samme med blå, rosa og brun...
 Legg de i en tett boks, som oppbevares kjørligt.
Husk å ta de ut en time før de skal serveres.
 Eller kjøp makronesker på Panduro.
  Så kan du gi bort makroner i gave.
      Her har jeg printet ut min egen logo, og limt på.        
.