lørdag

Safrankake med ostekremtglasur



Enkelt pyntet safrankake med ostekremglasur.

 Safrankake:
3 egg
250 g sukker
150 g mykt smør
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts safran (0.5 g)
+ 1 ss kokende vann
 Pisk egg og sukker luftig.
Tilsett det myke smøret og pisk det inn.
Ha safranen i et eggeglass og hell t ss kokende vann over.
Rør godt og hell det i.
 Bland bakepulveret med melet og rør et inn til sist.
Hell røra i ei smurt form ca 24 cm.
Stek kake i forvarmet ovn 175 g i ca 45 min.
Sjekk med ei bakepinne om den er ferdig.
 Avkjøl kaka og legg den på et serveringsfat.
 Ostekremglasur:
200 g Philadelphiaost eller annen ferskost.
150 g melis
bær til pynt her er det brukt ferske tranebær
melisdryss
*
Rør melisen inn i osten så det blir en glatt krem.
 Bre kremen utover kaka.
 Sett på bær, og dryss litt melis over.
 ***
Oppbevar kaken kaldt under lokk.