tirsdag

Ananas curd og ananas og kokos curd

 Ananas-curd kan du bruke som kakefyll,
til dessert eller bare som pålegg.


Ananas curd:
300 g renset ananas
200-300 g sukker
100 g smør
4 egg
*
Til Ananas og kokos curd
Halparten av ananas curden  + 70 g kokos
Mos den ferdigrensede ananasen i en blender.
Bland ananasmos, sukker og smør i en kasserolle.
Sett det på svak varme,
og rør til sukkeret og smøret er smeltet.
Ta kasserollen av plata.
 Bland sammen eggene.
Sil eggeblandingen ned i ananasblandingen,
rør hele tiden.
 Varm nå opp blandingen på svak varme,
rør hele tiden, til det tykner, det skal ikke koke!!
 Curden skal være tykk nok
 til å dekke baksiden av en skje.
*
Hell halvparten av curden i et rent glass.
Sett på lokk og oppbevar det kaldt.
 Rør inn kokosen i den andre halvdelen.
Hell den i et annet rent glass.
Sett på lokk og oppbevar den kaldt.
Åpnet glass må spises innen en uke.


1 kommentar:

  1. Dette ser kjempegodt ut! Elskar lemon curd, så dette er sikkert herleg:)

    SvarSlett