lørdag

Skreimølje


 Mølje, skreimølje, torsk, lever og rogn!
Siden jeg er gift med en Vesteråling står dette på menyen
flere ganger i januar og februar.

 Skreimølje:
pr porsjon minst
  250 g skrei/torsk
 100 g rogn
  100 g lever
1/4 løk
eddik, grovsalt, pepper, vann
tilbehør:
kokt potet og flatbrød
Rogna tar lengt tid å koke.
Pakk den inn i matpapir, og knyt sammen med hyssing.
Legg den i kaldt vann med litt grovsalt.
Kok opp, og la den trekke på lav varme i  25-30 minutter.
Kok potet (den tar ca like lang tid å koke som rogna)
 Rens levra, dra av hinna og dra ut blodårer...
Del den i mindre biter og ha de i en kasserolle.
Hakk opp løken og ha den salt,
 pepper og vann så det dekker levra.
Ha til sist i litt eddik.
Kok opp levra og la den småkoke i ca 5 minutter.
Smak til med ekstra pepper og salt om nødvendig.
 Vask fisken ta bort blod og den svarte hinna.
Kok opp vann i en kasserolle.
Salt med grovsalt, en stor neve,
 og ha i en kork eddik.
Legg torskeskivene i vannet,
 sett kokeplaten på lav styrke,
Nå skal torsken trekke i 8-10 minutter.
 Sjekk om torsken er ferdig, den skal slippe beinet,
 når du stikker en gaffel langs beinet.
 Ta opp fisk og rogn og legg det på et fat,
server levra i en bolle ved siden av.
Velbekomme! :)

2 kommentarer:

  1. Nesten så jeg sikler her jeg sitter. Vi har nemlig ikke smakt årets mølje så langt i år.
    Nydelig sesongmat som her i huset serveres med litt sylteagurk. Den tar bort litt av den mektige smaken. Har lært det av min svigermor:)
    Ha en fin søndagskveld.

    SvarSlett
  2. Det er bra godt også ja. Hatt det flere ganger selv de siste ukene og det skal bli enda en sådan middag til neste helg.

    SvarSlett