mandag

Dessert med blodappelsin

 Blodappelsin:
Navnet blodappelsin kommer av fargen på saften, som er rød. Rødfargen i blodappelsiner kommer av fargestoffet antocyanin. Den røde fargen dannes imidlertid bare hvis frukten på treet i lengre tid har vært utsatt for kjølige nattetemperaturer. (Wikipedia)


 Dessert med blodappelsin:
4-5 porsjoner
2 blodappelsin
100 g kremost med appelsinsmak
150 g rømme
1-2 ss sukker
150 g småkaker eller søte kjeks
 Pisk sammen ost og rømme, smak til med sukker.
Skjær av skallet på appelsinene få bort alt det hvite.
Skjær appelsinene i tynne skiver.
Rør inn litt av saften i ostekremen.
Knus kakene/kjeksene.
Legg nå lagvis kaker, appelsin, ostekrem,
kaker, ostekrem og avslutt med appelsin. 
Du kan lage desserten i en stor skål som her,
eller i porsjonsglass.

1 kommentar: