søndag

Madeleinekaker med tranebær og vanilje

Madeleine er Franske småkaker som er myke og gode.


 Madeleinekaker med tranebær og vanilje:
12 kaker
75 g smeltet smør
2 egg
60 g sukker
90 g hvetemel + litt ekstra til formen
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
 + 1 ssvaniljesukker til å drysse over de ferdige kakene
40 g tørkede tranebær
+ 1 mandaleineform
 Bruk litt av det smeltede smøret og smør forma,
dryss over med mel, så alt blir dekt, hell ut resten.
 Bland egg og sukker lett,
hell i mel, bakepulver, vaniljesukker og tranebær.
Bland, og rør til sist i det avkjølte smøret.
Ha en stor spiseskje i hvert hull.
 Stek de i forvarmet ovn 175 g i ca 14 minutter.

 Avkjøl kakene i et par minutter før de forsiktig tas ut av formen.
 Dryss over vaniljesukker
og server.
 gjerne sammen med en stor god kopp te! :)
Madeleinekakene smaker best lune og nylagde,
men kan oppbevares i en tatt boks i noen dager.
*
De egner seg godt  å fryse,
for de tiner fort når de skal serveres.