tirsdag

Ovnsbakt torskenakke med chorizo

 Torskenakken - det fineste stykket på torsken!


 Skjær ut filetstykkene, fjern alle bein,
men behold skinnet på.
 Av en torskenakke får du 2 fine fiskestykker.
Strø grovmalt pepper og salt på.
 Ovnsbakt torskenakke med chorizo:
2 porsjoner
2 fileter av 1  torskenakke ca 700 gram
10 skiver chorizopølse
4 vårløk
ca 18 erterbelger
2 fedd hvitløk
ca 18 små tomater
40 g smør
1/2 sitron
litt timian 
salt og pepper
*
Tilbehør: kokte mandelpoteter
 Smelt smøret i ei ildfast panne eller form,
Legg  i torskefiletene med skinnsiden ned
 Del opp grønsaker og løk og ha det i.
Klem saften av 1/2 sitron over fisken.
Rist litt på panna.
 Legg litt timian over fisken.
 Legg tre skiver chorizo over hver filet,
legg de andre i panna.
Bak fisken i forvarmet ovn 200 grader i  8-10 minutter.
 Kjenn etter ca 8 minutter om fisken er ferdig,
En gaffel skal lett gå inn i fisken.
 Server kokte mandelpoteter til.
Fisken skal være saftig og flake seg lett.

2 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift.

    Liker veldig godt at du fotografere gjennom hele lagingsprosessen.

    God blogg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for fin tilbakemelding! :)

      Slett