onsdag

Torsk i form

 Torsk i form serveres med poteter eller godt brød.


 Torsk i form:
4 porsjoner
800 g torskefilet
1-1/2 boks Creme Fraiche
50 g smør
1 lime
1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløk fedd
2 store eller 6 små gulrøtter
4-6 asparges
2 store never babyspinat
litt olivenolje
salt og pepper
 Rens og del opp gulrøtter i staver.
Del aspargesen i biter.
 Ta bort beinene fra fileten og del den i serveringsstykker.
 Hell litt olivenolje i ei ildfast form,
legg over gulrøtter, asparges og spinat.
Plasser fiskebitene oppå.
 Krydder med salt og grovmalt pepper.
Skjær hvitløken i tynne skiver, legg den og
 biter av smøret oppå fisken.
Press limejuice over fisken og fordel Creme Fraiche
 i mellom fiskebitene.
Stek fiskeformen i forvarmet ovn 200 g i 20 minutter.
Kjenn etter om fisken er ferdig.
Sett formen et par minutter under grillen,
 så den får en lett gylden farge.
 Server fisken med godt brød,
 Eller server poteter til.

4 kommentarer:

  1. Takk for supert middagsforslag! Det falt i smak hos liten og stor :)

    SvarSlett
  2. Tak for oppskrift, den skal prøves på fisketirsdag. <3

    SvarSlett
  3. Denne skal virkelig prøves!
    Er veldig glad i bloggen din. Har funnet masse inspirasjon her inne.

    mvh Hildegunn

    SvarSlett